VRAAG EEN OFFERTE AAN

Kaleien geeft uw gevel een karaktervolle uitstraling

Kaleien: eeuwenoude én hedendaagse gevelbekleding

De rustieke uitstraling van een gekaleide gevel

Het kaleien van buitenmuren is eeuwenoud. De pioniers waren de boeren. Om hun stalmuren te beschermen tegen verzakking, beschilderden ze de muren met kalkverf. Doordat de boeren elk jaar kaleiden, kregen de muren zo een dikke kalkpleister. Het is net die rustieke uitstraling van een gekaleide gevel die we vandaag de dag zo appreciëren.

Crepico garandeert een goede hechting van kalei

Kalei hecht zich het best aan ruwe, poreuze en steenachtige gevels. We houden rekening met temperatuur en vochtigheidsgraad. We bestrijken de muur met dunne laagjes siliconenharspleister door middel van een blokkwast.

Het verschil tussen kaleien en crepi?

Crepi wordt geëgaliseerd zodat u een volledig vlakke gevel verkrijgt. Wilt u een strak resultaat, ga dan voor crepi. Bij kaleien blijven de onderliggende bakstenen zichtbaar in hun natuurlijke vorm, net als de structuur van de blokborstel. Het resultaat is een authentieke look met o zo veel charme!

Kaleien als perfect opknapmateriaal

Kaleien verbergt oneffenheden of verkleuringen in uw (oude) gevel. Net omdat het zo goed camoufleert, is kaleien zeer geschikt bij renovaties. Maar ook bij nieuwbouw kunnen we kaleien. Kaleipleister is immers dampopen, waardoor uw muur goed ademt en het vocht niet blijft vastzitten. Wist u dat kalei beschermt tegen de meest barre weersomstandigheden?

Kalei is beschikbaar in zowat 100 kleuren en tinten!

Met de eeuwenoude maar charmante techniek van het kaleien, werkt Crepico uw gevel authentiek en duurzaam af. Onze vakmannen beheersen de specifieke techniek en garanderen een perfecte hechting. Vraag uw offerte en/of huisbezoek aan, voor professioneel advies op maat van uw woning.